Cinamone ir meduje marinuotas kalėdinis kalakutas


Cinamone ir meduje marinuotas kalėdinis kalakutas, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 2 val.

Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • 1 kalakuto

  • ½ sviestinio moliūgo

  • 1 pastarnoko

  • 4 morkų

  • ½ saliero gumbo

  • 300 g svogūnėlių

  • 3 česnako galvų

  • 100 g auksaspalvio cukraus sirupo

  • 30 g garstyčių sėklų

  • 100 ml obuolių sidro

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • 2 v. š. dūmo skonio koncentrato

  • 1 cinamono lazdelės

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio gvazdikėlių

  • Kelių rozmarino ir čiobrelio šakelių

  • Kelių lauro lapų

  • Druskos, pipirų

1. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite vieną sutraiškytą česnako galvutę su garstyčių sėklomis, cinamono lazdele ir kardamonu. Įpilkite auksaspalvio cukraus sirupo ir obuolių sidro. Pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite dūmo skonio koncentrato. Kai marinatas sutirštės, įdėkite čiob