4-6 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
300 g šaldytų jūrų gėrybių
1 nedidelio svogūno
1 nedidelės morkos
350 g bulvių
2 pomidorų
50 g sviesto
2 šaukštų miltų
500 ml daržovių sultinio
400 g virtų arba konservuotų kukurūzų
1 šaukšto pomidorų tyrės
400 ml grietinėlės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio aitriųjų paprikų
1 šaukštelio persilado
Kalendrų lapelių (patiekti)
1. Jūrų gėrybes atšildykite, svogūną, morką, bulves nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus nulupkite, apipylę verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite kubeliais.
2. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.
3. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys. Tada sudėkite atšildytas jūrų gėrybes ir kukurūzus, pomidorų tyrę, išmaišykite ir pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, pasūdykite ir įberkite aitriųjų paprikų bei persilado. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.
4. Patiekite su kalendrų lapeliais.