top of page

Chowder su jūrų gėrybėmis ir pomidorais

Chowder su jūrų gėrybėmis ir pomidorais
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Virimas 30 min.


Reikia:

  • 300 g šaldytų jūrų gėrybių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 nedidelės morkos

  • 350 g bulvių

  • 2 pomidorų

  • 50 g sviesto

  • 2 šaukštų miltų

  • 500 ml daržovių sultinio

  • 400 g virtų arba konservuotų kukurūzų

  • 1 šaukšto pomidorų tyrės

  • 400 ml grietinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų

  • 1 šaukštelio persilado

  • Kalendrų lapelių (patiekti)

1. Jūrų gėrybes atšildykite, svogūną, morką, bulves nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus nulupkite, apipylę verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite kubeliais.

2. Dideliame puode pakepinkite svieste visas daržoves, tik neperkepkite – jos turi suminkštėti, bet ne apskrusti. Pabarstykite viską miltais ir nuolat maišydami pakepinkite viską kartu.

3. Pamažu maišydami pilkite sultinį, kol miltai gerai išsimaišys. Tada sudėkite atšildytas jūrų gėrybes ir kukurūzus, pomidorų tyrę, išmaišykite ir pavirkite 2–3 min., supilkite grietinėlę, užvirinkite, pasūdykite ir įberkite aitriųjų paprikų bei persilado. Pavirkite dar kelias minutes. Uždenkite, nukaiskite ir leiskite sriubai pastovėti dar 5–10 min.

4. Patiekite su kalendrų lapeliais.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page