Cezario salotų sriuba su ančiuvių tapenada


Cezario salotų sriuba su ančiuvių tapenada, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Reikia:

  • 500 g romaninių salotų

  • 200 g špinatų

  • 1 didelio svogūno

  • 300 g saliero stiebų

  • 3 skiltelių česnako

  • 600 ml vištienos sultinio

  • 200 g grietinėlės

  • 100 g kietojo sūrio

  • 30 g ančiuvių

  • 20 g kaparėlių

  • 100 g juodųjų alyvuogių

  • 300 g vištienos filė

  • 200 g baltos duonos skrebučių

  • druskos, pipirų

  • aliejus (kepti)

1. Svogūną, česnaką bei saliero stiebus supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su aliejumi. Supilkite sultinį ir grietinėlę. Kai daržovės išvirs, sudėkite salotų lapus ir špinatus ir dar pavirkite porą minučių. Tuomet viską sutrinkite ir pagardinkite druska bei pipirais.

2. Alyvuoges, ančiuvius ir kaparėlius sutrinkite į vientisą masę.

3. Vištieną sukapokite ir pakepkite keptuvėje, pagardinę druska ir pipirais.

4. Dubenėlyje serviruokite sriubą, ant viršaus dėkite keptą vištieną, duonos skrebučius ir ančiuvių tapenadą (jei nemėgstate ančiuvių, pagardinkite tiesiog grietine), patarkuokite kietojo sūrio ir papuoškite mėgstamais salotų lapeliais.


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg