„Caponata“ (baklažanų troškinys su alyvuogėmis)


Reikia:

  • 2 baklažanai

  • 2 paprikos

  • 100 ml pomidorų tyrės

  • 1 svogūnas

  • 2 skiltelės česnako

  • Sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  • Žiupsnelis rudojo cukraus

  • Druskos

  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio

  • Aliejaus kepti

  • MANTINGA tamsi itališka duona „Ciabatta“


1. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sumaišykite su cukrumi. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir trumpai pakepkite svogūną su česnaku.

2. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite stambiais kubeliais, taip pat supjaustykite paprikas. Į keptuvę su svogūnu ir česnaku suberkite baklažanus, apkepkite ir suberkite paprikas. 1–2 min. kepkite didelėje kaitroje, po to sumažinkite kaitrą. Suberkite raudonėlį, supilkite pomidorų tyrę, uždenkite ir kaitinkite dar 15–20 min. Pabaigoje peiliu sutraiškykite alyvuoges ir jas suberkite į troškinį.

3. Patiekite troškinį su šviežiai iškepta MANTINGA tamsia itališka duona „Ciabatta“.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg