Burtų lazdelė: paprastas kruopas verčiame ypatingais patiekalais be jokios graužaties dėl likučių!


Kruopų klausimas pastaruoju metu yra itin aktualus. Tai paprastas, gardus ir universalus maisto produktas, deja, daugumai vis dar siejasi su tam tikra rutina, nuoboduliu ir ypatingomis aplinkybėmis, kaip antai dieta ar... išaugę poreikis turėti daugiau maisto atsargų.



Todėl eksperimentuokite, kad įsitikintumėte, jog turint kruopų nuobodulys negresia.

Net 4 receptai, kurie perlines kruopas, grikius, soras ir bolivines balandas pavers neįtikėtinai įdomiomis „asmenybėmis", o jeigu netyčia jų išsivirėte per daug, tiesiog ieškokite naujų derinių.


Perlinių kruopų salotos su keptomis daržovėmis ir granatais


Ingredientai: svogūnas, česnakas, batatas, granatų sėklos, migdolų riekelės, prieskoniai, aliejus.

Į skardelę dėkite supjaustytą svogūną ir česnaką, kubeliais pjaustytus batatus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, žolelių prieskoniais ir kepkite, kol batatai taps minkšti. Sumaišykite kruopas su keptomis daržovėmis, granatais ir migdolų riekelėmis.


Bolivinių balandų salotos su daržovėmis ir jūrų gėrybėmis


Ingredientai: pomidorai, paprikos, svogūnai, česnakai, konservuoti kukurūzai, konservuotos jūrų gėrybės.

Supjaustykite pomidorus, paprikas, svogūnus, česnakus, jei reikia, pasmulkinkite jūrų gėrybes. Viską sumaišykite su virtomis bolivinėmis balandomis ir konservuotais kukurūzais.