Reikia:
500 g lašišos filė
50 g žirnių daigų
100 ml burokėlių sulčių
20 ml balzaminio acto
20 g rudojo cukraus
1 laimo
300 g virtų burokėlių
2 rozmarino šakelių
2 česnako skiltelių
400 g jaunų bulvių
4 mėtos šakelių
30 g sviesto
Druskos, pipirų
Aliejaus
Burokėlių sultis, balzaminį actą, laimo sultis ir sutarkuotą laimo žievelę sumaišykite dubenėlyje. Įberkite rudojo cukraus ir pagardinkite druska bei pipirais. Pavoliokite lašišą marinate ir leiskite jame pagulėti oda į viršų apie valandą.
Kepkite apie 30 min. iki 80 ºC įkaitintoje orkaitėje. Tuo metu paruoškite burokėlius. Juos, jau išvirtus, supjaustykite stambesniais kubeliasi ir kepkite aliejuje įkaitintoje keptuvėje su česnako skiltelėmis ir rozmarinu. Pagardinkite druska ir pipirais.
Jaunas bulvytes išvirkite kartu su mėtomis pasūdytame vandenyje, išvirusias dar šiek tiek apkepkite su šaukšu sviesto.
Viską serviruokite kartu lėkštėjė ir apiberkite žirnių daigais.