
4 asm.
Gaminimas 1 val. 15 min.
Reikia:
4 nedideli virti arba kepti burokėliai
80 g graikinių riešutų
½ stiklinės granatų sėklų
2 šaukštai granatų padažo „Naršarab“
1 šaukštas citrinos sulčių
1 skiltelė česnako
5–6 šakelės krapų
Jūros druskos
1. Mažiausiai valandai šaltame vandenyje užmerkite graikinius riešutus.
2. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais.
3. Graikinius riešutus nusunkite ir susmulkinkite trintuvu iki vientisos masės kartu su česnaku bei krapais. Pasūdykite, supilkite granatų padažą ir citrinos sultis. Jei padažas tirštas, atskieskite jį šaltu virintu vandeniu iki norimos konsistencijos.
4. Burokėlius išdėliokite lėkštėje, patiekite su padažu ir užberkite granatų sėklų.
*Verdant burokėlius į vandenį nereikia pilti acto ar rūgščių produktų. Jie nepraras spalvos, jei juos gerai nuplausite, bet neįpjausite.
**Norėdami burokėlius kepti, juos kruopščiai nuplaukite ir dar drėgnus suvyniokite į aliuminio foliją.