Burokėlių ir obuolių želė

Burokėliai tinka net ir želė! Greitas receptas neįprasto skonio želė deserto: su burokėlių ir obuolių sultimis.

burokėlių ir obuolių sulčių želė, vmg receptas, Alfo receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Burokėlių ir obuolių želei pagaminti reikia:

600 ml burokėlių sulčių

40 ml citrinos sulčių

kelių lašų stevijos saldiklio

650 ml obuolių sulčių

1,5 šaukšto augalinio želatinos pakaitalo agaro


1. Burokėlių sultis sumaišykite su citrinos sultimis ir stevija.

2. Supilkite į puodą su puse agaro ir užvirkite.

3. Nuo užvirimo virkite apie 30 s nuolatos maišydami virtuvine šluotele, kad agaras visiškai ištirptų.

4. Dalį paruošto mišinio išpilstykite į pasirinktas formeles.

5. Obuolių sultis sumaišykite su likusiu šaukštu agaro ir užvirkite.

6. Ant sustingusio burokėlių sluoksnio pilkite obuolių sulčių sluoksnį. Leiskite pastovėti.

7. Norėdami pilti dar vieną burokėlių sluoksnį, vėl pakaitinkite puode likusias sustingusias sultis ir išpilstykite. Palikite kelioms val. sustingti šaldytuve arba kambario temperatūroje.


Skanaus!