Burokėlių ir ananasų šerbetas


Burokėlių ir ananasų šerbetas, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

5-6 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 6 val.


Reikia:

  • 200 g burokėlių

  • 250 ml vandens

  • 50 ml citrinų sulčių

  • 1 sveiko gvazdikėlio

  • 50 g medaus

  • 30 ml džino

  • 1 šaukšto citrinos žievelės geltonojo sluoksnio

  • Žiupsnelio maltų gvazdikėlių

  • 200 g nuvalyto ir supjaustyto ananaso

1. Burokėlius supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu ir citrinų sultimis, įdėkite gvazdikėlį ir virkite 10 min.

2. Ataušinkite ir sumaišykite su likusiais produktais. Susmulkinkite smulkintuvu, jei masė per tiršta – galite įpilti nuoviro, kuriame virė burokėliai.

3. Gautą masę supilkite į metalinį indą ir maždaug 4 val. dėkite į šaldiklį.

4. Kas valandą išimkite iš šaldiklio ir permaišykite masę šakute.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg