3-4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Reikia:
4 stambių bulvių
1 kiaušinio baltymo
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio saldžiųjų paprikų miltelių
Mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių
Varškės padažui:
Ryšelio krapų
1 skiltelės česnako
100 g varškės
100 g natūralaus graikiško jogurto
Žiupsnelio druskos
1. Bulves kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,7 cm lazdelėmis.
2. Baltymą lengvai paplakite šakute.
3. Bulvių lazdeles apvoliokite baltyme, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pabarstykite druska, paprikomis bei prieskoninėmis žolelėmis. Šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min.
Varškės padažo gaminimas
1. Krapus smulkiai supjaustykite, česnaką taip pat susmulkinkite. Varškę sumaišykite su jogurtu, krapais ir česnaku, įberkite druskos.