Bulviniai varškėčiai su citrinine grietine ir aštria dešra


Reikia:

  • 400 g virtų atvėsusių bulvių

  • 300 g varškės

  • 1 kiaušinio

  • ½ citrinos

  • 200 g grietinės

  • 80 g aštrios dešros („nduja“ arba čoriso)

  • kelių salotų lapelių

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)


Bulves sutrinkite su varške iki vientisos masės, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais, perdėkite į formelę ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.Citrinos žievelę, sultis ir grietinę sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.Supjaustykite dešrą norimo dydžio gabaliukais ir dėkite į orkaitę. Kepkite, kol gražiai paskrus.Ištraukę varškės apkepą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, pagardinkite grietine, kepta dešra ir salotų lapeliais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg