top of page

Bulvių riekelių vyniotinis


Reikia:

  • 3-4 vienodo vid. dydžio bulvių

  • Druskos

  • Šviežiai grustų juodųjų pipirų

  • 100 g tarkuoto puskiečio sūrio

  • 1 šaukšto MALSENA v.g. kviečių miltų

  • 125 g kreminio sūrelio

  • Ryšelio petražolių

  • Ryšelio krapų

  • TERRA CRETA alyvuogių aliejaus


Šiam patiekalui gaminti bulves rinkitės vienodo dydžio, lygias. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Išklokite kepimo popieriumi skardą, popierių pašlakstykite TERRA CRETA aliejumi.Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausia – specialia pjaustykle).Bulvių griežinėlius sudėkite ant skardos vienu sluoksniu tolygiai į stačiakampį. Pabarstykite druska, pipirais, MALSENA v.g. kviečių miltais. Užberkite dalį tarkuoto sūrio ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min. Išimkite.Supjaustykite petražoles ir krapus, suberkite ant sūrio, sudėliokite ant viršaus kreminį sūrelį ir atsargiai suvyniokite padedami sau kepimo popieriumi. Viršų užberkite likusiu tarkuotu sūriu.Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Ar bulvės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.

Naujausi įrašai

bottom of page