Bulvių ir raudongūžių kopūstų maltinukai indišku stiliumi


Bulvių ir raudongūžių kopūstų maltinukai indišku stiliumi, vmg receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 2 šaukštelių „garam masala“ prieskonių

  • 1 šaukštelio maltų kalendrų

  • ½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių

  • 500 g bulvių

  • 200 g raudongūžių kopūstų

  • 3 skiltelių česnako

  • ½ aitriosios paprikos

  • 1 rausvojo svogūno

  • 80 g miltų

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 150 g graikiško jogurto

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ šaukštelio grusto kumino

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

  • Žiupsnelio druskos

1. Keptuvėje 1–2 min. pakaitinkite „garam masalą“, kalendras ir papriką. 2. Kruopščiai nuplaukite bulves. Išvirkite ir nusunkę palikite 20 min. Po to nulupkite ir sugrūskite košę. Kopūstą sutarkuokite arba susmulkinkite smulkintuvu. Taip pat susmulkinkite česnaką ir aitriąją papriką, labai smulkiai supjaustykite svogūną. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius, sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. 3. Formuokite nedidelius maltinius, apkepkite juos keptuvėje su 1–2 šaukštais aliejaus (4–5 min.), po to šaukite į iki 170 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti (10 min.). 4. Padažui sutarkuokite agurką, palikite jį nuvarvėti ant sietelio 5–8 min., nuspauskite ir sumaišykite su jogurtu, smulkintu česnaku ir prieskoniais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg