Bulvinių blynų receptas rytietišku stiliumi.
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 20 min.
Reikia:
2 šaukštelių „garam masala“ prieskonių
½ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
½ šaukštelio kumino
4 vid. dydžio bulvių
3 skiltelių česnako
1 svogūno
1 stiklinės išvirtų raudonųjų lęšių
80 g miltų
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)
Paprikų padažo ajvar (patiekti)
Sausoje keptuvėje 1–2 min. pakaitinkite „garam masalą“, papriką ir kuminą.
Bulves sutarkuokite bulvine tarka. Taip pat sutarkuokite česnaką ir svogūną. Išvirtus lęšius galite sutrinti trintuvu, kad būtų vientisa masė, bet galite ir palikti nesmulkintus. Viską sumaišykite. Suberkite miltus, prieskonius, sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Šaukštu dėkite masę į keptuvę su 1–2 šaukštais aliejaus, kepkite iš abiejų pusių.
Patiekite su paprikų padažu.
Skanaus!