3-4 asm.
Gaminimas 35 min.
Reikia:
300 g nuluptų bulvių
400 g nulupto moliūgo
1–2 skiltelių česnako
1–2 šakelių krapų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Pagardui:
3–4 agurkų
Žiupsnelio druskos
250 g graikiško jogurto
3–4 baziliko lapelių
½ citrinos sulčių
1. Bulves ir moliūgą supjaustykite stambiai, sudėkite į verdantį vandenį, taip pat sudėkite neluptas česnako skilteles bei krapų šakeles. Išvirkite.
2. Išimkite krapus ir česnaką, sutrinkite viską į košę. Pasūdykite ir pagardinkite alyvuogių aliejumi.
Graikiško jogurto pagardas su agurkais ir bazilikais
1. Vieną agurką atidėkite patiekti. Likusius sutarkuokite burokine tarka, pasūdykite ir palikite 10–15 min., kad išsiskirtų sultys.
2. Nuspauskite ir agurkus sumaišykite su jogurtu bei smukiai supjaustytais baziliko lapeliais. Pagardinkite citrinos sultimis.