8-10 asm.
Gaminimas 1 val.
Kepimas 35 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Zzz 2 val.
Reikia:
25 g mielių
75 g cukraus
320 g miltų
125 ml pieno
120 g sviesto
4 trynių
20 g vanilinio cukraus su natūralia vanile
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio malto kardamono
25 ml romo
300 ml grietinėlės (plakti)
Marcipano įdarui:
200 g marcipano
1 apelsino sulčių
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
1. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad mielės suaktyvėtų.
2. Sviestą ištirpinkite.
3. Trynius išplakite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki tiršto šviesaus kremo.
4. Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską, kardamoną, padarykite duobutę. Į ją supilkite trynių masę, mieles, romą, pradėkite minkyti. Pamažu pilkite sviestą. Minkykite tešlą, kol taps glotni ir blizganti. Kildinkite, kol tešlos tūris padvigubės.
5. Tešlą formuokite nedidelėmis apvaliomis bandelėmis, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą 3–4 cm atstumu viena nuo kitos.
6. Prieš kepdami patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
7. Marcipaną įdarui sumaišykite su apelsinų sultimis ir lengvai pašildykite iki vientisos masės. 8. Grietinėlę išplakite.
9. Nupjaukite iškeptų bandelių viršų, įdėkite marcipano įdaro ir užspauskite plaktos grietinėlės. Uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis.
10. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
Comments