Brusketa su lapiniais kopūstais ir avinžirniais


Reikia:

  • 4 riekelių CEZARIO batono

  • 1 šaukšto geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • 4 šaukštų humuso

  • Saujos virtų avinžirnių

  • 1–2 apvirtų lapinių kopūstų lapų


Kopūstų padažui:

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • 1 smulkintos skiltelės česnako

  • Žiupsnelio druskos


1. Dėkite CEZARIO batono riekeles į skardą, šaukite į stipriai įkaitintą orkaitę (orkaitės t-ra 200 °C). Naudokite grilio funkciją. Kepkite iš abiejų pusių. Iškepusias batono riekeles pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

2. Produktus, skirtus kopūstų padažui, sumaišykite, trumpai palaikykite jame apvirtus kopūstų lapus. Išgriebkite, nuvarvinkite.

3. Skrudintą batoną patepkite humusu, uždėkite kopūstų lapų ir virtų avinžirnių.

* Pagrindinė brusketos taisyklė – paskrudinkite duoną taip, kad ji būtų traški iš išorės, bet minkšta viduje. * CEZARIO batoną taip pat galite skrudinti grilinėje keptuvėje ar skrudintuve.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg