Brusketa su avinžirnių humusu ir rūkyta antiena

Humusas yra bene populiariausia užtepėlė pasaulyje. Siūlome išbandyti brusketos su humusu receptą, kuris suteiks tradiciniam užkandžiui dar ypatingesnių poskonių.


Brusketos su humusu ir rūkyta antiena, receptas, Verdu ir kepu
Šarūno Jaskutėlio nuotr.


Gaminimo laikas: 25–30 min.

Porcijų skaičius: 20 vnt.

Lengvas receptas


Brusketai su avinžirnių humusu ir rūkyta antiena reikia:

  • 1 vnt. rūkytos antienos KITCHEN ME

  • 1 vnt. prancūziško batono arba bagetės

  • 400 g konservuotų avinžirnių

  • 100 g kreminio sūrio

  • 30 g saulėje džiovintų pomidorų

  • 50 g grietinėlės

  • 100 g svogūno

  • 30 g šviežių žolelių (krapai, petražolės, bazilikas)

  • Druskos

  • Pipirų


Kaitlentę galite įsigyti www.pigu.lt4


  1. Avinžirnius, saulėje džiovintus pomidorus, kreminį sūrį, grietinėlę ir žoleles sutrinkite kokteilinėje arba trintuvu, paskaninkite druska ir pipirais. Humusas paruoštas.

  2. Prancūzišką batoną (arba bagetę) lengvai paskrudinkite orkaitėje, būtinai apšlakstykite aliejumi.

  3. Ant paskrudinto prancūziško batono (arba bagetės) gausiai užtepkite paruošto humuso.

  4. Paruoštą brusketą pagardinkite rūkyta antiena KITCHEN ME ir žolelėmis.

PATARIMAI:

  • Ruošdami vaišes, brusketas gaminkite paskutines, tada jas skanausite šviežias ir traškias.

  • Tikras humusas gaminamas be pieno produktų, bet įdėjus kreminio sūrio humusas bus tik dar gardesnis.


Video receptas:




Skanaus!