Iš saulėtosios Italijos (skelbėme pestų receptus) keliamės į savo išskirtine prieskonių virtuve garsėjančią Indiją – vis dėlto, šiandien ant stalo pasirodys ne prieskoniai, o tradicinis indų čatnis. Šis skirtinguose šalies regionuose vis kitaip gaminamas garnyras apjungs pagrindinę lietuviškų sodų uogą braškę ir Viduržemio jūros regione paplitusį pankolį. O kur dar nesupainiojamas česnako ir imbiero gabaliukų skonis?
Taigi nuo tokio saldžiai kvepiančio braškių aromato ir pradedame naują receptų seriją, kurioje pristatysime tokias čatnių variacijas, kurių nesapnavo nė patys Indijos šefai!
Ar jau visi produktai paruošti? Skanaujam!
Braškių ir pankolio čatnis
1 svogūno
½ pankolio
2 skiltelių tarkuoto česnako
2 stiklinių braškių
2 šaukštų tarkuoto imbiero
½ puodelio cukraus
¼ puodelio ryžių acto
aliejaus (kepti)
žiupsnelio druskos ir pipirų
Svogūną, pankolį ir česnaką susmulkinkite. Apkepkite, kol suminkštės.
Sudėkite likusius ingredientus ir virkite apie 20 min. ant mažos ugnies.