Blauzdelės su šonine medaus ir garstyčių marinate


Vištienos blauzdelės su šonine, VMG receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 7–8 vištienos blauzdelių

  • 7–8 šaltai rūkytos šoninės riekelių

  • Šlakelio aliejaus (formai patepti)

  • WOW MAMA majonezinio padažo „Chilli“ (patiekti)

  • SPILVA marinuotų agurkėlių (patiekti)

  • Mėtų arba kitokių prieskoninių žolelių (patiekti)

  • Marinatui:

  • 2 šaukštų mėgstamų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • Žiupsnelio druskos

  • 2–3 šaukštų SPILVA marinuotų agurkėlių marinato

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir apvoliokite jame blauzdeles. Galite tai padaryti iš anksto, pvz., iš vakaro arba likus kelioms valandoms iki kepimo, bet tinka ir vos prieš kepant.

2. Blauzdeles apvyniokite rūkyta šonine ir patepkite likusiu marinatu.

3. Kepimo popieriumi išklotą skardą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite blauzdeles.

4. Kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusias blauzdeles patiekite su WOW MAMA majoneziniu padažu „Chilli“ ir SPILVA marinuotais agurkėliais. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg