
8 asm.
Gaminimas 30 min.
Reikia:
500 g smulkių bulvių
250 g vyšninių pomidoriukų
Ryšelio krapų
Ryšelio svogūnų laiškų
Padažui:
4 šaukštų grietinės (30 %)
2 šaukštų baltojo vyno acto
4 šaukštų aliejaus
4 šaukštų vandenens
1 šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų
1. Bulves supjaustykite pusiau ir išvirkite su lupena. Visai mažų bulvių galite neperpjauti. Pomidorus supjaustykite pusiau.
2. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus.
3. Į nedidelį dubenėlį supilkite grietinę, actą, aliejų, vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Padažą paplakite šluotele iki vientisos konsistencijos.
4. Padažu užpilkite daržoves, gausiai užberkite žalumynų ir leiskite pastovėti 10–15 min.