Reikia:
500 g 9 proc. varškės
80 g sviesto
1 pakelis cukraus su vanile.
Abrikosų tiršta uogienė
350 g labai geros kokybės šokolado
50 g kakavos sviesto
30 g aliejaus
Varškę pertrinkite per sietelį 3 kartus. Kuo smulkesnis sietelis, tuo geriau.
Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir ištirpintu sviestu.
Gauta mase iki pusės pripildykite silikonines formeles taip, kad būtų padengti formelių šonai. Per vidurį palikite vietos uogienei. Įdėkite uogienės, o ant – varškės masę. Patogu konditeriniu maišeliu.
Kai viską užpildote, bukąja peilio puse perbraukite per viršų nuimdami varškės masės likučius.
Sudėkite į šaldiklį. Kai gerai sušals, galima išimti ir glazūruoti šokoladu.
Glazūrai ištirpinkite šokoladą kartu su kakavos sviestu vonelėje ant šilto vandens, tada įmaišykite aliejų ir gerai išmaišykite.
Supilkite į aukštą indą, pavyzdžiui, stiklinę ir glazūruokite užšąlusius sūrelius.
Šokoladu aplietus sūrelius dėkite ant grotelių, kad nusivarvėtų likutis.
Glazūruokite tiek sūrelių, kiek valgysite tuo metu, arba tiek, kiek gali pagulėti šaldytuve 1–2 dienas.
Recepto idėja – @ezhevichina, gamino ir fotografavo @elzbieta.mon.
Skanaus!
Comments