
Reikia:
40 g sviesto
40 g miltų
500 ml pieno
druskos
žiupsnelio trinto muskato riešuto
1 lauro lapo
1. Pakaitinkite pieną kartu su prieskoniais ir jį atidėkite 10–15 minučių. Perkoškite.
2. Miltus pakepinkite svieste, kol gražiai pagels.
3. Plona srovele, nuolat maišydami pilkite pieną į miltų ir sviesto mišinį (roux). Kaitinkite, kol užvirs ir virkite dar 7–10 minučių.
4. Padažui baigiant virti įberkite druskos.
*KĄ DARYTI, JEI VERDANT PADAŽĄ ATSIRANDA GUMULIUKŲ?
Nepaisant to, kad su jau susidariusiais gumuliukais iš dalies galima pakovoti, bet kur kas geriau jų išvengti. Todėl pieną į su sviestu pakepintus miltus reikia pilti po truputį, plona srovele ir nuolat maišant. Maišymui geriau rinkitės specialią šluotelę padažams, o ne šaukštą.
Padažą su jau susidariusiais gumuliukais galima pertrinti per tankų sietelį, bet tokio padažo kokybė bus kiek prastesnė nei išvirto taisyklingai.