4 asm.
Gaminimas 20-30 min.
Kepimas 30-40 min.
Orkaitės t-ra 160 °C
Reikia:
700 g kiaulienos mentės
200 g barbekiu padažo
40 g sauso barbekiu prieskonių mišinio
100 g kastinio
600 g virtų bulvių
20 g rozmarino
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui
40 g kietojo sūrio
1. Kiaulienos mentę ištrinkite barbekiu padažu ir pabarstykite prieksoniais. Pašaukite 30–40 min. į iki 160 ºC įkaitintą orkitę, kol mėsos vidinė temperatūra bus 75 ºC.
2. Virtas bulves sugrūskite, pabarstykite druka ir pipirais, pakepkite su alyvuogų aliejumi ir rozmarinu. Kai bulvės apskrus, įdėkite kastinio ir įtarkuokite kietojo sūrio. Viską gerai išmaišykite.
3. Kai mėsa iškeps, leiskite jai pagulėti 2 min. ant pjaustymo lentelės ir tada pjaukite raumenį skersai, kad mėsa būtų minkštesnė. Į didelę lėkštę kartu sudėkite grūstas bulves, mėsą ir sultinį, atsiradusį skardoje kepimo metu.