Bananų žiedų kepsneliai


Bananų žiedų kepsneliai, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 120 g kvietinių miltų

  • 180 ml vandens

  • Žiupsnelio druskos

  • 5 šaukštų „nori“ lapų dribsnių (galima smulkiai sumalti „nori“ lapus)

  • Žiupsnelio žuvies prieskonių

  • 1 skardinės bananų žiedų

  • „Panko“ džiūvėsėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • Citrinos (pagardinti)

1. Miltus, vandenį, druską, „nori“ lapų dribsnius ir prieskonius gerai išmaišykite. Turite gauti tirštos blynų masės mirkalą, tad pagal gaunamą rezultatą koreguokite vandens ar miltų kiekį.

2. Atsargiai nusausinkite konservuotus bananų žiedus. Bananų žiedus merkite į paruoštą mirkalą, apvoliokite „panko“ džiūvėsiuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.

3. Kepamus bananų žiedus iš abiejų pusių kepkite, kol apskrus. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Apšlakstykite citrinos sultimis.

4. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg