Baltos žuvies paštetas: recepto prašys visi!


receptas, baltos žuvies paštetas, Alfas Ivanauskass
Valerijos Stonytės nuotr.

8 asm.

Gaminimas – 10 min.

Troškinimas / virimas – 10 min.

Zzz – 30 min.

Kepimas – 1 val.

Orkaitės temperatūra – 190 °C


Žuvies paštetui pagaminti reikia:

  • 0,8 kg baltųjų žuvų filė (menkių, jūrinių lydekų, lydekų ar kt.)

  • 2 kiaušiniai

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 mažas svogūnas

  • 30 g sviesto

  • 3 šaukštai manų kruopų

  • 2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių

  • 100 g šaldytų žirnelių

  • Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • Druskos

  • Žiupsnelis baltųjų pipirų

Šaldytuvą galite įsigyti pigu.lt


  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksinę 11 x 24 cm formą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Vieną kiaušinį išvirkite kietai. Supjaustykite kubeliais.

  3. Susmulkinkite česnako skilteles. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais. Svogūnus ir česnaką sumaišykite su cukrumi ir troškinkite svieste, kol taps permatomi.

  4. Atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

  5. Žuvų filė, jeigu šaldyta, visiškai atšildykite, nupilkite skystį ir sutrinkite trintuvu iki labai glotnios masės.

  6. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite minutę ir nukoškite.

  7. Žuvų faršą sumaišykite su daržovėmis. Įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, petražoles, citrinos žievelę, supjaustytą kiaušinį, pasūdykite, suberkite pipirus ir gerai išmaišykite.

  8. Palaikykite masę šaldytuve apie pusvalandį.

  9. Žuvies pašteto masę sukrėskite į formą ir kepkite 40 min.

  10. Ataušinkite.


Skanaus!