
8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 140 °C
Reikia:
Pagrindui:
80 g skrudintų lazdynų riešutų
50–60 g sausainių („Selga“ tipo)
80 g ištirpinto sviesto
Šokoladinei sūrio masei:
150 g baltojo šokolado
400 g natūralaus kreminio sūrelio „Philadephia"
2 kiaušinių
50 g cukraus
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukšto miltų
Kavos sūrio masei:
200 g sutirštinto saldinto pieno
1 šaukšto nesaldintos kakavos
1 šaukšto tirpios kavos
300 g kreminio sūrio
1 kiaušinio
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštų miltų
1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C. Apvalią 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
2. Riešutus ir sausainius susmulkinkite smulkintuvu iki kruopelyčių, supilkite sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite.
3. Šokoladinio sūrio sluoksniui ištirpinkite baltąjį šokoladą.
4. Sūrį sumaišykite su baltuoju šokoladu, po to suberkite cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile, išmaišykite.
5. Įkulkite kiaušinius, vėl išmaišykite ir suberkite miltus.
6. Kavos sūrio sluoksniui pirmiausia išmaišykite sutirštintą pieną su kava ir kakava, po to sumaišykite su sūriu „Philadephia". Įmuškite kiaušinį, permaišykite, suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile ir miltus, trumpai permaišykite. Abidvi mases palikite 10–15 min. ramybėje, kad išeitų oras.
7. Ant pagrindo užpilkite nedidelį kiekį sūrio masės – rinkitės patys, ar šviesios, ar tamsios. Po to tiesiai į vidurį įpilkite tokį pat kiekį kitokios spalvos masės ir taip supilstykite visą masę pakaitomis.
8. Šaukite pyragą į orkaitę ir kepkite apie valandą. Sūrio pyragą aušinkite orkaitėje.
Skanaus!