Reikia:
2 stiklinės lęšių
100 g džiovintų abrikosų
3–4 šakelės mėtų
6–8 graikiniai riešutai
1 svogūnas
2–3 šaukštai aliejaus
1 kopūstas
Druskos
1 morka
1 rūgštus obuolys
Daržovių sultinio arba vandens troškinti
1. Lęšius išvirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytais abrikosais. Sukrėskite lęšius į svogūnų ir abrikosų mišinį, įberkite druskos, smulkintų riešutų, smulkintų mėtų.
2. Užvirinkite didelį puodą vandens, išpjaukite kopūsto šerdį ir įdėkite kopūstą į verdantį vandenį. Kai kopūstų lapai suminkštės, nuimkite juos ir nupjaukite storas lapų gyslas.
3. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir suvyniokite balandėlius. Galite juos sutvirtinti virtuvine virvele.
4. Balandėlius stipriai apkepkite keptuvėje. Į storasienį kepimo indą dėkite supjaustytą morką ir obuolio skilteles. Sudėkite balandėlius ir įpilkite sultinio. Uždenkite formą aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie valandą.
5. Retkarčiais patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei taip nutiko, dar įpilkite truputį sultinio.
Comentários