top of page

Balandėliai su žuvimi




4 asm.

Gaminimas 30 min.

Troškinimas 60 min.


  • Reikia:

  • 10–12 savojinių kopūstų lapų

  • 500 g lašišos filė

  • 50 ml apvirtų ryžių

  • 2 šaukštų smulkintų krapų

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 1–2 šaukštų citrinos sulčių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Šlakelio aliejaus

  • 100 ml baltojo vyno

  • Žiupsnelio druskos


  1. Kopūstus paruoškite taip, kaip nurodyta tradicinių balandėlių recepte.

  2. Pagaminkite įdarą: lašišos filė sukapokite peiliu. Svogūnėlius labai smulkiai supjaustykite. Žuvį, svogūnus, krapus, apvirtus ryžius, citrinos žievelę sumaišykite. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite.

  3. Suvyniokite balandėlius.

  4. Į kepimo formą įpilkite vyno, vandens ir šaukite į orkaitę maždaug 40 min.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page