
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Troškinimas 60 min.
Reikia:
10–12 savojinių kopūstų lapų
500 g lašišos filė
50 ml apvirtų ryžių
2 šaukštų smulkintų krapų
2 valgomųjų svogūnėlių
1–2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
Šlakelio aliejaus
100 ml baltojo vyno
Žiupsnelio druskos
Kopūstus paruoškite taip, kaip nurodyta tradicinių balandėlių recepte.
Pagaminkite įdarą: lašišos filė sukapokite peiliu. Svogūnėlius labai smulkiai supjaustykite. Žuvį, svogūnus, krapus, apvirtus ryžius, citrinos žievelę sumaišykite. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite.
Suvyniokite balandėlius.
Į kepimo formą įpilkite vyno, vandens ir šaukite į orkaitę maždaug 40 min.
Skanaus!