Baklažanų troškinys su lęšiais ir dešrelėmis



Reikia:

  • 2 baklažanų

  • 250 g triušienos dešrelių

  • 500 g marinuotų baklažanų ir pomidorų padažo

  • 100 g lęšių

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 lauro lapelio

  • žiupsnelio malto kumino

  • 5 skiltelių česnako

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 500 ml sultinio

  • 2 pomidorų

  • šviežių mėtų ir kalendrų (papuošti)

  • druskos, juodųjų pipirų


Baklažanus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo formą.Pasūdykite, išmaišykite ir palikite 10 min. pastovėti.Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite česnaką, pjaustytas dešreles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite juodųjų pipirų.Kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.Į puodą supilkite sultinį, suberkite lęšius ir įdėkite lauro lapą, užvirkite.Į puodą supilkite baklažanų padažą, įberkite cukrų, kuminą.Sudėkite 2 įpjautus pomidorus ir keptus baklažanus su dešrelėmis.Išmaišykite ir palikite pastovėti kelias minutes uždengę. Patiekite apibarstę mėtomis ir kalendromis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg