top of page

Bajoriška lietuviška virtuvė su prancūziška nata: cepelinų čia nėra ir nereikia

Manote, kad autentiška ir prieš kelis šimtmečius klestėjusi virtuvė yra nuobodi? Jei taip, tuomet turėtumėte apsilankyti restorane MYKOLO 4, kurio tikslas tai paneigti. Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūrusį restoraną galima vadinti lietuviškų patiekalų restoranu, bet tai nereiškia, kad čia susidursite su riebiu, bulviniu ir padažuose paskendusiu maistu.

Valerijos Stonytės nuotr.


Faktas tas, kad Lietuvos bajorų asmeniniais šefais dažnu atveju dirbdavo prancūzai, kurie tikrai nesibodėjo prabangos ir importinių produktų. Tokią kulinarijos istoriją pasakoti pasirinko ir šis restoranas. Lietuviškas maistas dar niekada nebuvo toks nenuspėjamas ir modernus.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.



Knygą „99 Places of Taste in the Baltics“ galite įsigyti ČIA.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page