Būtinai išbandykite: 5 padažai prie keptos duonos

Istorijos, kaip jau iškepta duona atsirado aliejuje, niekas nežino. Tačiau jos populiarumas nuo to nė kiek nemažėja. Tamsi ar šviesesnė (Palangos) – kiekvieno asmeninis reikalas. Panašiai ir su padažu. Vis dėlto, kad turėtumėte variantų stebinti ir pelnytumėte duonos kepėjo vardą, akiračiui praplėsti siūlome keletą padažų. Net su avokadais!




Sūrio ir alaus padažas

  • 125 g mocarelos

  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • ½  šaukštelio miltų

  • 120 ml šviesaus alaus

  • 1 skiltelės česnako

  • aitriosios paprikos pagal skonį

  1. Mocarelą suplėšykite ir sumaišykite su fermentiniu sūriu, miltais, trintu česnaku ir kapota aitriąja paprika.

  2. Į nedidelį puodą supilkite alų ir truputį pakaitinkite.

  3. Suberkite sūrio mišinį ir nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol padažas taps vientisas.


Krienų padažas su kukurūzais

  • 150 g grietinės

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • šaukšto krienų

  • šlakelio citrinos sulčių

  • žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų

  1. Visus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu.


Medaus ir garstyčių padažas

  • 100 g majonezo

  • 1–2 šaukštų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 skiltelės česnako

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. <