Azijietiški takai su ant grilio keptomis krevetėmis (Receptas)

Nors vasara jau artėja prie pabaigos, Alfas siūlo ją pratęsti ir pasigaminti takų, kurie leis pasinerti į spalvų ir skonių šėlsmą.

2 asm.

Paruošimas: 40 min.


Azijietiški takai su ant grilio keptomis krevetėmis (Receptas)

Laidą #AlfasMieste žiūrėkite čia


100 g ananaso

100 g mango

200 g mėlynojo kopūsto

1 šaukšto sezamų sėklų aliejaus

2 skiltelių česnako

1 šaukštelio aštraus padažo

1 žaliosios citrinos

1 šaukštelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

1 avokado

1 žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių

150 g krevečių

4–5 šaukštų OBELIŲ moliūgų sėklų ir saulėgrąžų aliejaus

6 NATURLI kepsnelių „Chick free nuggets“

2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Yakitori“

4 tortilijų paplotėlių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Kalendrų arba bazilikų lapelių (papuošti)

  1. Ananasą, mangą supjaustykite stambiai ir kepkite įkaitintame 250 °C temp. ZYLE KAMADO grilyje.

  2. Mėlynąjį kopūstą supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su sezamų aliejumi, smulkintais česnakais, aštriu padažu, druska, ½ žaliosios citrinos sulčių ir DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

  3. Avokadus sutrinkite su aitriųjų paprikų dribsniais ir druska.

  4. Krevetes sumaukite ant medinių iešmelių, apšlakstykite OBELIŲ moliūgų sėklų ir saulėgrąžų aliejumi, užberkite smulkinto česnako ir kepkite įkaitintame grilyje 220 °C temp. apie 3–4 min.

  5. NATURLI kepsnelius „Chick free nuggets“ kepkite su aliejumi įkaitintoje k