Azija jūsų namuose: tiršta kokosinė sriuba


Jei trokštate pažinti kitą šalį, geriausiai tai daryti per maistą. Neturite bilieto į Tailandą? Ne problema! Idėjų moderatorius Alfas siūlo patiekalą, su kuriuo įsileisite Aziją į savo namus.

azijietiška tiršta kokosinė sriuba, VMGonline.lt
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

4 asm.

15 min.


Reikia:

  • 2 lakštelių kiaušininių makaronų

  • 1 svogūno

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 pakelio „Tom Kha“ sriubos prieskonių

  • 2 pakelių SANTA MARIA kokosų pieno 18 proc. riebumo (po 250 ml)

  • 250 g virtų krevečių

  • 150 g vyšninių pomidoriukų

  • 200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • Ryšelio kalendrų (patiekti)

  • Kelių lapelių baziliko (patiekti)

  • Aitriosios paprikos (patiekti)

  • Žaliosios citrinos (patiekti)

1. Užvirinkite vandenį ir išvirkite 2 lakštelius kiaušininių makaronų.

2. Susmulkinkite svogūną ir trumpai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Suberkite „Tom Kha“ sriubos prieskonius, išmaišykite ir dar kepkite 1–2 min.

4. Supilkite į puodą SANTA MARIA kokosų pieną, pamaišykite ir įpilkite dar apie 400 ml vandens. Maišykite kokosų pieną su vandeniu santykiu 1:1, supilkite į puodą, užvirinkite, suberkite krevetes, pomidoriukus ir žirnelius. Viską išmaišykite ir pavirkite dar 1–2 min.

5. Patiekite sriubą su makaronais, kalendrų ir baziliko lapeliais. Pageidaudami galite sriubą gardinti žaliosiomis citrinomis ir aitriąja paprika.