Avižinei varškės duonelei iškepti reikia:
140 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
100 g avižinių dribsnių
3 sunokusių ir sutrintų į tyrę bananų
200 g varškės
50 ml aliejaus
2 kiaušinių
Ananasų cukruočių
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksinę formą (20x10 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, kitame išplakite kartu likusius, išskyrus cukruočius. Sumaišykite viską kartu, pabaigoje sudėkite cukruočius. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 45–50 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu iešmeliu.
3. Didžiausi smaližiai gali šį keksą valgyti netgi su saldintu sutirštintu pienu.
Skanaus!