Avižinis pyragas su kriaušėmis


Avižinis pyragas su kriaušėmis, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 125 g ištirpinto ir ataušinto sviesto

  • 80 g rudojo cukraus

  • 1 kiaušinio

  • 50 ml pieno

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • Žiupsnelio druskos

  • 100 g avižinių dribsnių

  • 200 g avižinių miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 2 kriaušių

  • 20 g migdolų riekelių (pabarstyti)

  • Miltelinio cukraus (pabarstyti)

1. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą.

2. Sviestą išplakite su cukrumi, plakdami įmuškite kiaušinį ir pamažu supilkite pieną. Įberkite vanilinį cukrų ir druską.

3. Avižinius dribsnius sumalkite ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Abi mases greitai sumaišykite.

4. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis.

5. Sudėkite tešlą į formą, ant viršaus – kriaušių riekeles ir užberkite migdolais. Kepkite apie 45–50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

6. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu iešmeliu. Iškepusį pyragą 10–15 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg