Avižiniai sklindžiai su kriaušių gabalėliais ir pelėsinio sūrio pabarstukais (Receptas)

Mėgstate sklindžius? Būtinai išbandykite netikėtą derinį – avižiniai dribsniai, kriaušių gabalėliai, kietasis sūris ir pelėsinio sūrio pabarstukai. Karališkų pusryčių patiekalas!


avižiniai dribsniai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Avižiniams sklindžiams pagaminti reikia:

  • ½ kriaušės

  • 1 kiaušinio

  • 200 ml tiršto natūralaus jogurto

  • 50 g kietojo sūrio

  • 1 stiklinės smulkintų avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 50 g trupinto pelėsinio sūrio

  • Žiupsnelio raudonėlio

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

  1. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

  2. Kiaušinį sumaišykite su jogurtu, kriauše ir kietuoju sūriu, suberkite prieskonius ir sumaišykite. Dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais ir skystąja dalimi.

  3. Dėkite tešlą į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš vienos pusės, kol gražiai apskrus. Apverskite, užberkite pelėsinio sūrio ir kepkite, kol sklindžiai iškeps.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg