Paprastas, racionalus, sotus patiekalas: avižinių dribsnių ir lapinių kopūstų sriuba

Skani, tiršta sriuba su avižiniais dribsniais ir lapiniais kopūstais. Paprasti produktai, jokių įmantrybių recepte garantuoja patiekalą, kuris patiks kiekvienam.

Avižinių dribsnių ir lapinių kopūstų sriuba, vmg receptai

Avižinių dribsnių sriubai išvirti reikia:

  • 1/2 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 morkos

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 120 ml avižinių dribsnių (ne momentinių)

  • 2-3 bulvių

  • 1,5l vandens (arba sultinio)

  • 2-3 lapinių kopūstų lapų

  • žiupsnelio jūrų druskos

  1. Svogūną, morką ir česnako skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną, morką ir česnaką.

  2. Nuo lapinių kopūstų pašalinkite kietąsias dalis. Likusias kopūstų dalis supjaustykite gana smulkiai.

  3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Į puodą su svogūnais įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite bulves ir lapinius kopūstus. Virkite, kol suminkštės.

  4. Suberkite avižinius dribsnius ir užvirinkite, virkite 5–6 min. Pasūdykite. Leiskite sriubai pastovėti 5–10 min.

Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg