Nauji mokslo metai – senos bėdos, kaip per itin trumpą laiką (pavyzdžiui, paskutinę naktį) prisiminti kuo daugiau informacijos. Atrodytų, kad nėra kitos išeities ir visuomet aukosime miegą, bet ji tikrai yra – į savo mitybą įtraukite kuo daugiau produktų, naudingų protinei veiklai. Su jais net ir desperatiškas mokymasis bus veiksmingesnis.
Viso grūdo kruopos su žemu glikeminiu indeksu naudingos tuo, kad padeda organizmui gliukozę įsisavinti per kur kas ilgesnį laiką ir taip nuolatos palaiko energijos atsargas.
Riebi žuvis – lašiša, upėtakis, skumbrė, silkė, sardinės – turi daug omega 3 riebalų rūgščių. Padeda suvaldyti stresą ir sumažina susirgimo Alzheimeriu riziką.
Šilauogės prisideda prie tobulėjančios atminties. Tuo pasižymi ir kiti tamsiai raudoni ar purpuriniai vaisiai bei uogos.
Pomidoruose esantis likopenas yra galingas antioksidantas, kuris naikina laisvuosius radikalus, kenkiančius ląstelėms, dėl ko išsivysto silpnaprotystės ir Alzheimeris.
Vitaminai, priklausantys B grupei, mažina homocisteino kiekį kraujyje. Šis elementas yra siejamas su insultu, kognityviniu sveikatos pablogėjimu ir Alzheimeriu. Rekomenduojami ir B vitaminais papildyti produktai: vištiena, žuvis, kiaušiniai, salotos.
Juodieji serbentai su tokiu vitamino C lobiu padidina protinį jautrumą ir apsaugo nuo su amžiumi susijusių protinių ligų. Taip pat tai gali būti: raudonosios paprikos, citrusiniai vaisiai, brokoliai.
Moliūgų sėklose yra daug daugiau cinko nei kitose sėklose. Šis vertingas mineralas ugdo atmintį ir mąstymo įgūdžius.
Brokolius išgarsinęs vitaminas K yra žinomas kaip vienas pagrindinių ir galingiausių protinę veiklą skatinančių naudingųjų medžiagų. Taip pat jis palaiko centrinės nervų sistemos veiklą, todėl mokydamiesi jausitės ramesni ir labiau savimi pasitikintys.
Riešutai – o kaipgi be jų? Visuomet su savimi turėkite saują riešutų ir taip kartu nešiositės vitamino E, kuris smegenims ypač reikalingas senatvėje. Taip pat tai gali būti salotos, šparaginės pupelės, alyvuogės, sėklos, kiaušiniai, rudieji ryžiai.
Šalavijas jau nuo seno turi atmintį gerinančios prieskoninės žolelės reputaciją. Nors akcentuojama, kad veiksmingesnis yra šalavijų eterinis aliejus, šalaviju verta barstyti ir savo patiekalus.
Comments