Arbūzų salotos su pistacijomis (Receptas)

Dar vienas gaivių, lengvų, atostogomis kvepiančių, grilio patiekalams tobulai tinkančių salotų receptas: arbūzas, agurkai, svogūnai, kalendros, mėtos ir pistacijos. Mmm...


arbūzų salotos su pistacijomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Arbūzų salotoms su pistacijomis reikia:

  • apie 1,5 kg arbūzo

  • 1 raudonojo svogūno

  • 3–4 trumpavaisių agurkų

  • šviežių kalendrų arba mėtų

  • 1 šaukšto lukštentų pistacijų (papuošti)

  • Padažui:

  • 1⁄2 citrinos

  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių

  • 3–4 šaukštų lukštentų pistacijų

  • apie 60 ml alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų

1. Agurkus ir arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais, jeigu arbūze yra sėklų – išimkite.

2. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir kelias minutes pamirkykite šaltame vandenyje, tuomet nusausinkite.

3. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus.

4. Sumaišykite pjaustytus ingredientus, apibarstykite pistacijomis, kalendromis.



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg