Arbūzų salotos su pistacijomis (Receptas)

Dar vienas gaivių, lengvų, atostogomis kvepiančių, grilio patiekalams tobulai tinkančių salotų receptas: arbūzas, agurkai, svogūnai, kalendros, mėtos ir pistacijos. Mmm...


arbūzų salotos su pistacijomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

4 asmenims


Arbūzų salotoms su pistacijomis reikia:

  • apie 1,5 kg arbūzo

  • 1 raudonojo svogūno

  • 3–4 trumpavaisių agurkų

  • šviežių kalendrų arba mėtų

  • 1 šaukšto lukštentų pistacijų (papuošti)

  • Padažui:

  • 1⁄2 citrinos

  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 2 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių

  • 3–4 šaukštų lukštentų pistacijų

  • apie 60 ml alyvuogių aliejaus

  • druskos, pipirų

1. Agurkus ir arbūzo minkštimą supjaustykite kubeliais, jeigu arbūze yra sėklų – išimkite.

2. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir kelias minutes pamirkykite šaltame vandenyje, tuomet nusausinkite.

3. Sumaišykite padažui skirtus ingredientus.

4. Sumaišykite pjaustytus ingredientus, apibarstykite pistacijomis, kalendromis.



Skanaus!