top of page

Gal pavalgom: amerikietiškų blynų variacijos pagal Alfą (Receptai)

Bus tik įdomiau, jei tradicinius blynus iškeisite į amerikietiškų variaciją. Ir net ne vieną, o dvi.

amerikietiški blyneliai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Amerikietiški marmuriniai blynai

(4 asmenims)

  • 200 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų ištirpinto sviesto

  • 200 ml pieno

  • 2 šaukštų kakavos

  • 50 g tirpinto šokolado

  • Aliejaus (kepti)

  • Kelių šaukštų sviesto (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 mango

  • Žemuogių arba braškių su lapeliais (patiekti)


  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite kakavą bei šokoladą ir gerai išmaišykite. Tuomet šias dvi tešlas supilkite į atskirus konditerinius maišelius.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.

  5. Formuokite blynus, pildami tešlą vienu metu iš abiejų konditerinių maišelių, taip sukurdami skirtingus raštus. Kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.

  6. Mangą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Patiekite su blyneliais ir pasirinktomis uogomis, papuoškite lapeliais.

amerikietiški blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.


Amerikietiški blynai

(4 asmenims)

  • 200 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų ištirpinto sviesto

  • 200 ml pieno

  • Aliejaus (kepti)

  • Kelių šaukštų sviesto (kepti)

  • Žiupsnelio druskos

  • Grietinės ir įvairių pabarstukų


  1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

  2. Viduryje padarykite skylutę, įmuškite kiaušinius, supilkite sviestą ir pieną. Su šluotele arba plakikliu viską išmaišykite iki vientisos masės.

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto.

  4. Dėkite po didelį šaukštą tešlos ir kepkite blynus po kelias minutes iš abiejų pusių.  Patiekite su grietine ir pabarstukais.


Gardžių atradimų.


תגובות


Naujausi įrašai

bottom of page