Jei klasikinės mišrainės jau pabodo, nustebinkite save ir savo artimuosius ar draugus. Šįkart laidoje „Kulinarinis detektyvas“ VMG idėjinis lyderis Alfas Ivanauskas pristatė dekonstruotą mišrainę-salotas. Net trys skirtingi padažai ir visa gausybė įvairiausių ingredientų, išrikiuotų ant vienos lentos. Derinius galės rinktis pats valgytojas. Patiekę tokias salotas, galėsite būti ramūs, mat kiekvienas ras gardžių pasirinkimų savo skoniui.
Reikia:
Salotų lapai
Lapiniai kopūstai
Raudonieji svogūnai
Avokadai
Mangas
Keptas ant grilio halumio sūris
Keptos ant grilio cukinijos
Kepto ant grilio moliūgų riekelės
Sūdytos lašišos riekelės
Agurkai
Vyšniniai pomidoriukai
KITCHEN ME parūkytos vytintos antienos filė griežinėliai
Alyvuogės
Kalendros
Mėtos
Svogūnų laiškai
3 padažai:
Azijietiškas
Majonezo pagrindu
Medaus ir garstyčių
Azijietiškam padažui:
2 šaukštų terijakio padažo
3 šaukštų sojų padažo
1 stiebelio citrinžolės
1 žaliosios citrinos sulčių
DANSUKKER šviesiojo sirupo (pagal skonį)
Kalendrų lapelių
Skrudintų sezamų sėklų
Citrinžolę supjaustykite ir lengvai patraiškykite. Sudėkite į dubenėlį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Leiskite padažui pastovėti 10–15 min.
Majoneziniam padažui su moliūgais:
120 g moliūgo tyrės (galite naudoti vaikišką moliūgų tyrelę)
120 g naminio majonezo
Gero žiupsnio juodųjų pipirų
Citrinos sulčių
Visus padažo ingredientus sumaišykite.
Medaus ir garstyčių padažui:
2 šaukštų garstyčių
2 šaukštų medaus
1 apelsino sulčių
Kelių griežinėlių imbiero šaknies
Alyvuogių aliejaus
Visus ingredientus sumaišykite kartu ir leiskite pastovėti 10–15 min.
Ant lentos sudėliokite visus mišrainės ingredientus. Taip pat galite naudoti marmurinę plytelę, padėklą arba serviravimo lėkštę.
Comments