„Kaip numalšinti žvėrišką apetitą?“ – šis klausimas aktualus ne vienam. Modeliai dažnai sako, kad rankinėje visuomet nešiojasi bananą. Ar tai tiesa? Nepatikrinę nesužinosime. Šiaip ar taip, mes turime originalesnių minčių! Avokadai, šilkinis tofu (angl. silken tofu), graikiškas jogurtas, lašiša ir obuoliai – produktai, užtikrinantys sotumo jausmą. Pasižymėkite ir tarkite alkiui „sudie“! Apie kiekvieną jų pasakosime plačiau ir dalysimės gardžiu receptu. Pradedam nuo šilkinės tekstūros tofu.
Visų pirma, kas yra tofu? Pamiršusiems primename, kad tai – sojų varškė, kuri gaminama sojų pieną sutraukiant rūgštimi ir druska. Nekaloringą augalinių baltymų šaltinį (100 g – 76 kcal) be galo mėgsta kinai ir japonai. Širdies ir kraujagyslių ligomis šiuose kraštuose sergama rečiau, tad lengvai virškinamą produktą pamėgo ne tik lieknėtojai, bet ir sveikuoliai.
Pavadinimas „šilkinis“ apibūdina produkto tekstūrą, kuri yra kreminė ir labai švelni, nes produktas vandeningesnis nei įprastas tofu. Todėl veganai (ir ne tik) minkštąjį tofu naudoja padažams, sriuboms, ledams, pyragams ir kitiems desertams gaminti.
Žeriam dar šiek tiek pagyrų už geležį, kalcį, magnį, fosforą, vitaminus E, B12.
Šilkinio tofu ir šokolado putėsiai
350 g šilkinio tofu
80 g klevų sirupo arba agavų nektaro, arba medaus skonio sirupo
200 g kokosų pieno
180 g juodojo šokolado
100 g žemės riešutų sviesto
žiupsnelis druskos ir aitriosios paprikos dribsnių
saujelė džiovintų uogų
Sutrinkite kokosų pieną ir riešutų sviestą, šilkinį tofu ir klevų sirupą kokteilinėjeŠokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir sumaišykite su kokteilinės turiniu.Supilkite viską į norimas formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingtiPabarstykite druskos ir aitriosios paprikos. Papuoškite trupintomis džiovintomis uogomis
Unsplash nuotrauka