Apverstas apelsinų keksas


Apverstas apelsinų keksas, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 50 min.

Orkaitės t-ra 175 °C


Reikia:

  • 180 g sviesto

  • 120 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 4 didelių kiaušinių

  • 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

  • 250 g miltų

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 2 apelsinų

  • Sviesto (formai patepti)

  • 50 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

1. Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ iki purios masės, įmuškite po vieną kiaušinį, sudėkite apelsinų žievelę ir gerai išmaišykite.

2. Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Suberkite miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišykite.

3. Supjaustykite apelsinus riekelėmis. Formą patepkite sviestu ir gausiai apibarstykite DANSUKKER cukranendrių cukrumi „Demerara“.

4. Sukrėskite tešlą į paruoštą formą. Kepkite iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje 50 min. (patikrinkite, ar keksas iškepęs, mediniu pagaliuku).

5. Aušinkite keksą formoje, o po 10–15 min. išimkite ant grotelių.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg