Aplaižysite pirštelius: voveraičių karbonara

Mišku kvepianti klasikinio patiekalo interpretacija. Voveraičių karbonaros receptas.


makaronai su voveraitėmis, karbonara, receptas

2 porcijoms


Voveraičių karbonarai pagaminti reikia:

  • 150 g spagečių LA MOLISANA

  • 2 kiaušinių trynių

  • 2 saujų šviežių voveraičių

  • 4 juostelių šaltai rūkytos šoninės

  • 40 maderos arba brendžio

  • 200 g grietinėlės

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 40 g kietojo sūrio

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių druskos, pipirų


1. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Šoninę paskrudinkite orkaitėje, kol taps traški.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje lengvai apkepinkite grybus, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais.

4. Kitoje keptuvėje grietinėlėje pašildykite makaronus, sudėkite skrudintą šoninę, įpilkite maderos.

5. Ant karštų makaronų dėkite kiaušinio trynius, suberkite grybus ir kietojo sūrio drožles.


Skanaus!