Apkabink švelniai: želės desertas „Baltas švelnumas" su valgomosiomis gėlėmis


želė desertas, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 l

Gaminimas 30 min.

Zzz nuo 5 val.


Reikia:

Skaidriam sluoksniui:

  • 6 g želatinos

  • 50 ml vandens

  • 250 g skaidraus limonado (pagal skonį)

  • Valgomųjų gėlių

Jogurtiniam sluoksniui:

  • 15 g želatinos

  • 100 ml vandens

  • 200 ml plakamosios grietinėlės

  • 400 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • Citrinų sulčių (pagal skonį)


1. Skaidriam sluoksniui išbrinkinkite želatiną vandenyje – 15–20 min., po to ištirpdykite,

sumaišykite su limonadu. Indelį imkite didesnį, nes limonadas gali putoti. Į formelę supilkite

dalį tirpalo, sustingdykite. Sudėkite gėles ir užpilkite truputį tirpalo. Vėl sustingdykite.

Tuomet supilkite likusį tirpalą.

2. Dėkite į šaldytuvą ir sustingdykite.

3. Jogurtiniam sluoksniui želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje 10–15 min.