top of page

Apelsininė lašiša, kepta ant grilio


Lašiša kepta ant grilio, VMG
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE ir patiekalo video receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 4 pasagos formos lašišos gabaliukų (maždaug po 180 g)

Marinatui:

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto nuvalyto imbiero

  • 2 apelsinų

  • 4 šaukštų sojų padažo

  • 50 ml aliejaus

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • 1 šaukšto nutarkuotos apelsino žievelės

1. Susmulkinkite česnaką ir imbierą, išspauskite apelsinų sultis.

2. Suplakite kartu visus produktus, skirtus marinatui. Į plokščią indą sudėkite žuvį ir užpilkite marinatu. Palikite kelioms valandoms.

3. Kepkite žuvį ant grotelių po 4–5 min. iš kiekvienos pusės, kartkartėmis tepkite marinatu.

4. Iškepusią žuvį patiekite išsyk. 



ALFO PATARIMAI:


· Lašišą galite patiekti su smulkintomis žolelėmis, česnaku, smulkinta apelsino žievele.

· Svarbiausia – neperkepkite lašišos, ji turi viduje likti kreminė, o iš išorės lengvai apskrudusi.

· Galite pašlakstyti citrinų arba apelsinų sultimis.


Skanaus!

BARBORA receptų skiltyje vienu mygtuko paspaudimu galite visus šiuos produktus sudėti į pirkinių krepšelį. 

Naujausi įrašai

bottom of page