top of page

Antienos kulšelės su grybais ir perliniais svogūnėliais


Reikia:

  • 4 antienos kulšelių

  • 400 g perlinių svogūnėlių

  • 300 g rudųjų pievagrybių arba „portabello“ grybų

  • 40 g balzaminio acto

  • 300 g paukštienos sultinio

  • Druskos, pipirų

  • 50 g česnako laiškų

  • 100 g salotų lapų

  • 5 česnako skiltelių

  • 40 g auksaspalvio cukraus sirupo arba medaus

  • 1 žaliosios arba geltonosios citrinos

  • Alyvuogių aliejaus kepti


Antienos kulšeles apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, perdėkite į kepimo skardelę.Toje pačioje keptuvėje apkepkite grybus ir svogūnėlius, sudėkite į skardelę kartu su antiena.Mažame prikaistuvyje ištirpinkite medų arba cukraus sirupą, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir sutarkuokite žievelę. Sudėkite traiškyto česnako skilteles, supilkite balzaminį actą ir sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, užvirkite ir supilkite ant antienos skardelėje.Troškinkite apie 1 val. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite kartu su kapotais česnako laiškais ir salotų lapais.

Naujausi įrašai

bottom of page