Reikia:
4 antienos kulšelių
400 g perlinių svogūnėlių
300 g rudųjų pievagrybių arba „portabello“ grybų
40 g balzaminio acto
300 g paukštienos sultinio
Druskos, pipirų
50 g česnako laiškų
100 g salotų lapų
5 česnako skiltelių
40 g auksaspalvio cukraus sirupo arba medaus
1 žaliosios arba geltonosios citrinos
Alyvuogių aliejaus kepti
Antienos kulšeles apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, perdėkite į kepimo skardelę.Toje pačioje keptuvėje apkepkite grybus ir svogūnėlius, sudėkite į skardelę kartu su antiena.Mažame prikaistuvyje ištirpinkite medų arba cukraus sirupą, įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir sutarkuokite žievelę. Sudėkite traiškyto česnako skilteles, supilkite balzaminį actą ir sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, užvirkite ir supilkite ant antienos skardelėje.Troškinkite apie 1 val. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite kartu su kapotais česnako laiškais ir salotų lapais.