Antiena su kokosų pieno rizotu ir „shiitake“ grybais


Antiena su kokosų pieno rizotu ir „shiitake“ grybais, vmg receptas

2-4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 anties krūtinėlių filė

  • 200 g „shiitake“ grybų

  • 200 g BONDUELLE mažų kukurūzų burbuolių arba konservuotų kukurūzų

  • 200 g „arborio“ ryžių

  • 200 g SANTA MARIA kokosų pieno

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 raudonosios paprikos

  • 100 ml SANTA MARIA terijakio padažo

  • 60 g parmezano arba „Džiugo“ sūrio

  • 30 g šviežios kalendros

  • 20 g garstyčių sėklų

  • 1 šakelės šviežio rozmarino

  • 1 šakelės šviežio čiobrelio

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Druskos, pipirų

1. Papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais, pakepkite keptuvėje ir suberkite „arborio“ ryžius, dar šiek tiek pakepkite ir supilkite kokosų pieną. Ryžius virkite ant silpnos ugnies vis įpildami vandens.

2. Anties krūtinėlės odą įpjaukite ir pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite oda į apačią sausoje, šaltoje keptuvėje ir statykite ant kaitresnės ugnies. Įdėkite čiobrelio ir rozmarino. Kai apkeps iš abiejų pusių, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ℃, 10 min.

3. Kol antis keps, pakepkite „shiitake“ grybus ir kukurūzų burbuoles. Užpilkite terijakio padažo ir dar tiek pat vandens. Leiskite nugaruoti.

4. Ryžiams baigus virti įtarkuokite sūrį ir viską permaišykite. Įdėkite kalendros lapelių.Lėkštėje serviruokite rizotą, „shiitake“ grybų padažą ir iškeptą antį.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg